Bananfluga

Det här med flugbindning är en djungel av material, mönster och teorier. För ungefär ett år sedan band jag min första fluga, en sunray shadow. Efter det har det blivit en hel del flugor av mycket varierande form och kvalitet. Jag tragglar mig fortfarande fram i denna djungel av hår och fjädrar. Målet är att så småningom klara av att binda klassiska laxflugor. Det känns långt borta så under tiden tränar jag genom att göra lite egna hårkreationer. Jag tänker ofta att jag ska följa ett vedertaget mönster men det spårar för det mesta ur redan innan jag fäst bindtråden.

Jag har sett otaliga varianter av ”Bananflugan”. Efter mina försök finns tre varianter till.

P1010793

Nedan finner ni en av många bindbeskrivningar på Bananen. Flydressing.se. Flugbindare: Tobbe Hedin.

http://www.flydressing.se/bindteknikflugmoenster/steg-foer-steg-flugbindning/bananen-tubfluga.aspx

2 reaktion på “Bananfluga”

  1. De ser ju riktigt fina ut. Snart är du en riktig flugbindarexpert.
    Du brås nog på mor din… haha

    1. Haha ja kanske det :) 9 kilos laxen var väl på en egenbunden fluga? ;). Är det någon som kommer bli duktig på det här med flugbindning är det systerdotter, hon är en naturbegåvning både när det gäller flugbindning och kastning :) Jag ligger i lä på båda punkterna och hon har inte ens fyllt 12!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.