Solsken och strandhäng

Normalt sett tillbringar man dagen på stranden iklädd badkläder på en handduk eller i en solstol. Själv tillbringar jag dagen på stranden iklädd shorts, linne och gummistövlar med flugspöt i högsta hugg. Jag gissar att förbifarande individer fick sig ett gott skratt när dom for förbi södra dellen i helgen.

Det har varit en helg fylld av solsken, kastövning och bromsbett, det ena trevligare än det andra. Kastningen gick inget vidare denna gång och jag tror att det största problemet är att jag vrider in spöt mot kroppen efter stoppet i framkastet. På så vis dödar jag linbågen och får flugan att ändra riktning in mot kroppen. Jag klarade mig dock med nöd och näppe från att sätta flugan i nacken. Trött satte jag mig på en sten och lämnade platsen åt gubben som ville prova skagit igen. Hör och häpna, utan överdrift, drog han med sig halva grönskan vid strandkanten och satte flugan i min rygg.  Efter helgens bravader är det inte bara solbrännan som svider.

Idag skulle gubben införskaffa en skagitlina men det slutade med att jag gick ut ur butiken med en 575 grains lina. Jag inbillade mig att jag skulle ha en lättare lina till mitt klass 9 Hardy spö. Mina aningar visade sig vara riktiga, 575 grains kändes mycket bättre anpassat till det spö jag använder. Gubben får ta över min 650 grainare istället så han kan klippa pappas gräsmatta :)

I morgon kommer systerdotter på besök så det kommer bli ett uppehåll i kastövningar till förmån för umgänge med världens bästa och häng på Glada Hudik Summer Week. De gröna stövlarna ställs på hyllan men finns kvar på benen i en vit variant.

IMG_0133

2 reaktion på “Solsken och strandhäng”

  1. Verkar inte helt riskfritt att ha gubben med sig på kastövning.
    Ett tips är att hålla sig 100 meter från kastsonen.
    ( Han har ju redan fångat sin storfångst … för ca 10 år sedan !?)
    Dock är bilden väldigt fin och stämningsfull…..
    En som älskar dig :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.