Kastkurs Skagit Dag 2

Andra dagens kastkurs bjöd på samma glädje och trevnad som första dagen. Lite mer ömmande armar bara.
Vi började med att repetera gårdagens kastövningar. Motivationen och fokuset fanns där men det fungerade inte riktigt som jag hade tänkt mig. Min högerarm hade bestämt sig för att leva sitt eget liv och bjöd på mer och mer smärta ju längre dagen gick. Som högerkastare är egentligen högerarmen den arm man ska ha minst ont i. Den är till för att styra spöt och linans riktning och ingenting annat. Detta förutsätter givetvis att kastet utförs på rätt sätt. Jag försökte och försökte men det fungerade inte alls. Efter en kort stunds iakttagande knäckte kastistruktören koden. Jag drar in höger arm mot kroppen i framkastet vilket medför att spö och lina följer efter och jag får linan för nära mig, vilket i sin tur medför att jag instinktivt reagerar med att rygga åt vänster (det ser ut som om jag niger). Dessutom faller jag tillbaka med butten mot kroppen på ett felaktigt sätt, vilket bidrar till att jag vill kompensera framkastet med både kroppen och högerarmen. Dessa två olater är nog de som stör min kastning mest och som jag, tillsammans med mer distinkta och bestämda rörelser, ska träna på mest. Utan instruktör hade detta fel förmodligen inte uppmärksammats och jag hade garanterat haft en inflammerad högerarm innan sommarens slut.

Under denna helg har vi filmat varandras kastning och jag kan säga att det inte är en enormt vacker syn alla gånger men ack så givande och rolig. Man ser sig själv från ett helt annat perspektiv och kan visuellt se vad man gör fel, och, inte att förglömma, vad man gör rätt.

Jag hoppas och tror att jag inom kort kommer att behärska skagittekniken så pass bra att jag effektivt och avslappnat kan börja fiska med krok och skjuta ut lina. Det blev inga 15 meter skjutlina för min del (jag valde själv att avstå detta moment), men snart så…och då nöjer jag mig inte med 15 meter!

Sammanfattningsvis kan jag säga att vi alla tre har haft två underbara dagar! Det har varit roligt, trevligt och enormt givande. Tack vare denna kurs och en enormt duktig instruktör har vi alla lärt oss grunderna, och det är det viktigaste för att kunna utvecklas. Gubben min, som aldrig provat skagit tidigare, har utvecklats enormt på bara två dagar. Roligt att se!

Tack igen till Mogge Wiklander i Sundsvall, som med sin kunskap och sitt engagemang tillsammans med sin sociala och positiva personlighet givit oss kunskaper för framtiden och en helg att minnas!

Note to self: Sluta överanalysera och bli mer ond!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.