Laxssäsongen närmar sig

Sommaren närmar sig och laxsäsongen likaså. När man bokat boende och betalat de förbeställda fiskekorten känner man att årets laxsäsong inte är så långt borta längre. Man har längtat och våndats hela vintern men nu spritter det i kroppen. Det är visserligen två och en halv månad kvar till den stora resan, som är lagd ganska sent på säsongen detta år, men boendet i Beiarn och Saltdal är bokade och fiskekorten i Saltdal är klara så det känns som man är halvvägs där.
Innan dess ska jag hinna lära mig flugfiska på en så pass god nivå att jag kan koncentrera mig på att få ordning på linan och vandra två steg nedströms samtidigt…

Fiskekort: ”Ett på ofta styvt papper utfärdat tillstånd för fiskare att – mot en måttlig avgift – förlora sina beten inom ett specificerat område”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.